Visilica-DROPS-WOOD-F-11180-Nowodvorski-

Visilice su postale jedan od najpopularnijih i najefikasnijih načina osvetljavanja različitih prostorija u domu. Bez obzira da li želite da osvetlite trpezariju, dnevni boravak, šank, kupatilo, kuhinju ili prostoriju sa spuštenim plafonom, one nude mnoštvo stilskih i funkcionalnih rešenja. U ovom članku istražićemo različite vrste i kako ih najbolje iskoristiti u vašem domu.

Visilice za Trpezariju

Visilice za trpezariju su više od običnog izvora svetlosti; one su često centralni dekorativni element. Kada birate visilicu za trpezariju, važno je razmotriti veličinu i oblik stola, kao i visinu plafona. Velike visilice ili lusteri sa više izvora svetlosti idealni su za duge trpezarijske stolove. Preporučuje se da ona bude postavljena na oko 75-90 cm iznad stola kako bi se osiguralo adekvatno osvetljenje bez ometanja pogleda.

Visilice za Dnevni Boravak

Visilice za dnevni boravak mogu drastično promeniti atmosferu prostora. Za moderne dnevne boravke, minimalistički lusteri sa čistim linijama i jednostavnim dizajnom su odličan izbor. Ako želite da dodate toplinu i sofisticiranost, razmislite o vintage dizajnu ili onima od prirodnih materijala poput drveta ili metala. Lusteri postavljeni iznad centralne tačke, poput stola za kafu ili mesta za sedenje, mogu pružiti prijatno ambijentalno osvetljenje.

Visilice za Spušten Plafon

Spušteni plafoni omogućavaju kreativne opcije za postavljanje visilica. One mogu biti integrisane u dizajn plafona, stvarajući moderan i elegantan izgled. Prilikom izbora visilica za spušten plafon, obratite pažnju na proporcije i stil prostora. Minimalističke i tanke mogu naglasiti linije spuštenog plafona, dok one sa više detalja mogu postati centralni element dekoracije.

Za Spavaću Sobu

Visilice za spavaću sobu unose dozu luksuza i intimnosti. Postavljene sa obe strane kreveta, visilice mogu zameniti tradicionalne noćne lampe i osloboditi prostor na noćnim stočićima. Mekana, difuzna svetlost je idealna za kreiranje opuštajuće atmosfere pogodnu za odmor i relaksaciju. Birajte modele sa prigušivačima svetlosti kako biste mogli da prilagodite intenzitet svetla prema vašim potrebama.

Visilice za Šank

Šank u kuhinji ili trpezariji je savršeno mesto za instaliranje visilica. Lusteri za šank treba da budu postavljene tako da osvetljavaju radnu površinu, ali i da dodaju vizuelni interes prostoru. Preporučuje se korišćenje tri ili više manjih visilica postavljenih u nizu za ujednačeno osvetljenje. LED sijalice su energetski efikasan izbor koji pruža dovoljno svetlosti bez pregrevanja.

Visilice za Kuhinju

Kuhinja je srce svakog doma, a pravilno osvetljenje je ključno za funkcionalnost i estetiku. Ova vrsta rasvete za kuhinju može biti postavljena iznad radnih površina, ostrva ili trpezarijskog stola. Birajte one koje pružaju dovoljno svetlosti za kuvanje i pripremu hrane, ali i one koje doprinose celokupnom dizajnu kuhinje. Kombinacija funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja stvoriće prijatan ambijent.

Visilice za Kupatilo

Ovo je sve popularniji izbor, naročito za osvetljavanje iznad ogledala ili kade. Važno je izabrati modele koji su otporni na vlagu i vodu. One sa zatvorenim staklenim senkama ili one sa IP44 ili višim rejtingom su najbolji izbor za ova područja. One dodaju luksuzan osećaj i mogu transformisati kupatilo u pravu spa oazu.

Zaključak

Visilice su svestrani i stilski element rasvete koji može značajno poboljšati izgled i funkcionalnost različitih prostorija u vašem domu. Bilo da osvetljavate trpezariju, dnevni boravak, šank, kupatilo, kuhinju ili prostoriju sa spuštenim plafonom, pravilno odabrane svetiljke će uneti dozu elegancije i praktičnosti. Pri izboru visilica, razmislite o stilu, veličini, materijalima i funkcionalnosti kako biste stvorili savršen ambijent u vašem domu.

Add to cart